HISTORISCH MUSEUM DE BEVELANDEN SCHONE BORDUURKUNST MERK- EN STOPLAPPEN  ROND DE OOSTERSCHELDE WISSELEXPOSITIES 0113 228 883  info@hmdb.nl Singelstraat 13  4461HZ Goes
HOME EXPOSITIE KINDEREN VERHUUR MUSEUMWINKEL GROEPEN VRIENDEN INFORMATIE

MERKLAPPEN EN BORDUURWERKEN VAN ONZE VLAAMSE LAPZUSSEN


Een internationale tentoonstelling van de collectie merklappen van de Lapzussen uit Kontich België. De Lapzussen zijn verbonden aan de Koninklijke Kring voor Heemkunde van Kontich. Het Historisch Museum de Bevelanden te Goes is trots om deze bijzondere collectie van de Lapzussen in Goes te kunnen presenteren van 28 april tot 28 oktober 2018. De succesvolle lapzussengroep bestaat nu ruim 10 jaar en telt ca. 30 leden. De lapzussen staan voornamelijk bekend om hun zeer kleurrijke en gevarieerde en zeer fijne werk.


Lapzussen
De lapzussen zijn een merklappengroep die in 2004 door Hilde Schollen werd opgericht op vraag van enkele dames voor wie merklappen maken geen hobby, maar een passie was. De groep startte met 14 leden. In 2005 kregen ze een prachtige naam: ‘Lapzussen’, met dank aan bestuurslid Chris Claes. In 2014 vierden ze het 10-jarig bestaan. Ondertussen zijn ze met een 30-tal. Ze noemen zichzelf geen handwerkclubje, maar wie nooit borduurde wordt met raad en daad bijgestaan door ervaren borduursters. Onder andere over symboliek, opspannen, oude technieken en materialen. Ze leerden steken maken die nu wat uit de mode zijn zoals diverse stoppen en de rococosteek.