0113 228 883  info@hmdb.nl Singelstraat 13  4461HZ Goes HISTORISCH MUSEUM DE BEVELANDEN LEZING “DE PRONKROL VAN JEANNY COBBEN
HOME EXPOSITIE KINDEREN VERHUUR MUSEUMWINKEL GROEPEN VRIENDEN INFORMATIE

Maandag 18 september 2017

Deze lezing is onderdeel van de tentoonstelling "Jeanny Cobben pakt uit, oude technieken in een nieuw jasje' in het Historisch Museum de Bevelanden te Goes.  De expositie bestaat uit een grote variatie aan werken met bijzondere aandacht voor de prachtige pronkrol. De pronkrol is in ruim één jaar gemaakt, 2008/2009, en bevat diverse handwerktechnieken. Het proces van het vervaardigen van de 10 meter lange pronkrol wordt door Jeanny Cobben uit de doeken gedaan.

De lezing vindt plaats op maandagmiddag 18 september 2017 van 14.00 tot 16.00 uur in het auditorium van het museum, Singelstraat 13 te Goes.
Prijs € 10,00 pp, incl. consumptie.
Aanmelden voor de lezing via secretariaat@hmdb.nl   

Hoe het begon
In 2008 begon Jeanny met nog 4 handwerkvriendinnen met het ieder voor zichzelf borduren van kleine lapjes die uiteindelijk een pronkrol zouden gaan vormen.
Na enkele lapjes stokte het en wist ze niet meer hoe verder te gaan. Door een zeer toevallige ontmoeting met een lieve dame uit de provincie Groningen, liep ze over van inspiratie en ontstond er in ruim één jaar tijd deze pronkrol van 10.03 meter. Het is een lap geworden waarin diverse borduurtechnieken voorkomen, herinneringen, lapjes die vanzelf ontstonden, maar ook stukjes opgedragen aan haar overleden zussen Els en Riet...! Je zou het haast een geborduurd dagboek kunnen noemen.

Aan de hand van een powerpoint presentatie neemt zij u mee in het verhaal achter de pronkrol.

Deze lezing werd eerder gegeven op 12 juni 2017.